Manócska bemutatkozik

 

Üdvözöllek, kedves idelátogató!

A Manócska-Játszóka Gyermekfelügyelet, egy régen dédelgetett álom megvalósulása.

És hogy kik azok akik a Manócskákat terelgetik? Most bemutatkozunk!

Sallerné Horváth Katalin és lányom Saller Izabell.

Jómagam Óvónőként végeztem 1987-ben. A szakmámban helyezkedtem el, majd Svájcban vállaltam gyermekfelügyeletet. Első gyermekünk születése után nemsokkal hármasikreink születtek.  Így az ő nevelésük lévén,  az itthon töltött időszak alatt sem estem ki a csoportos nevelés gyakorlatából. Mikor már a gyerekek önállósága megengedte, babysitterkedni kezdtem, majd egy Családi napköziben helyezkedtem el.

Egész életemet átszőtte a gyerekek szeretete, tisztelete, gondozása, nevelése, fejlesztése. Folyamatosan fejlesztettem magam, új és új utakat keresve a gyermeki lélek eléréséhez. Megismerkedtem a reform nevelési módszerekkel, amelyeknek alapköveit nagyon  hasznosnak és fontosnak találom. Ezen az úton elindulva valósítottam meg régen dédelgetett álmom, egy saját gyermekfelügyeletet, ahol a mi feladatunk, hogy a gyermek felfedező útját segítsük a megfelelő eszközökkel. Ez a Montessori módszer lényege.

„ Segíts, hogy magam végezhessem!”

Szerencsére a mai pszichológiai tudásunk már bebizonyította hogy nem csak az óvodás korú gyermekeket lehet fejleszteni ezzel a módszerrel, hanem a kisebbeket is.

A módszerrel kapcsolatban bővebb információt olvashattok a Montessori szemléletét kifejtő oldalunkon.

 

Szeretném bemutatni Izabellt is, aki a Károli Gáspár Református Egyetem Óvodapedagógus szakának hallgatója. Az ő kreativitása és nyiladozó tudása egészíti ki és teszi kerek egésszé a munkánkat. Izabell már kicsi korától hozzászokott a kisgyerekek jelenlétéhez, pátyolgatásához, szeretgetéséhez. Mikor pályaválasztás előtt állt, nem is volt kérdés, hogy merre induljon. A tanulási folyamatnak minden percét élvezi, és nagy hasznát veszi a személyes tapasztalatszerzésnek.

Vidám, fiatalos egyéniségével lendületet hoz a gyerekek életébe. Furulyázik, bábozik és rengeteg kreatív ötlettel gazdagítja a hétköznapokat.

 

Szeretettel várjuk a kis Manócskákat, hogy benépesítsék a Manólakot!!!